NAZIV TRAJANJE DOSTUPNO NA

Zagledan u tebe

Divan si

Grupa EMANUEL je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu televizija i radio postaja.

Dolaze iz Velike Gorice, a za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine u župi bl. Alojzija Stepinca gdje je redovito pratio

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi album. ON MOJ JE BOG sadrži trinaest uspješnica koje su obilježile dotadašnji rad grupe. Radi se o uglavnom autorskim pjesmama i nekoliko svjetski poznatih hitova. Na albumu je radila vrhunska glazbena ekipa, a ostvarene su i glazbene suradnje s jednim od najpoznatijih svjetskih gitarista Tommy Emmanuelom, Massimom Savićem, poznatom američkom pjevačicom Mayom Azucenom i "pionirom" popularne duhovne scene u Hrvatskoj Ljubom Vukovićem.

Nakon prvog albuma usljedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nastupe na kojima su pozornicu djelili sa planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Hillsong London...

Godinu kasnije usljedio je još jedan album, VENIMUS ADORARE EUM. Radi se o božićnom albumu koji stilski i zvukovno prati onog prethodnog.

Godine 2009. s pjesmom "Najbolji prijatelj" pobjeđuju na Uskrsfest, tada najvećem hrvatskom festivalu duhovnih pjesama što je bila vrlo dobra najava albuma koji je tada bio u pripremi. U tom periodu sastav čini stilski zaokret i okreće se popularnom “worship” zvuku po uzoru na izvođače ovog glazbenog žanra s područja Velike Britanije, SAD - a i Australije.

Krajem 2010. godine objavljuju live album NAJVEĆI DAR na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman), nekoliko skladbi istaknutih domaćih autora Brune i Vesne Lincender, Marije Lacković i člana grupe Dražena Pavina.

Grupa često komunicira i surađuje sa poznatim i svjetski priznatim autorima kršćanskih pjesama što je uvelike doprinjelo razvoju zvuka i kvalitete koju danas pružaju. Osim publike to je prepoznala i njihova tadašnja izdavačka kuća Bono Records koja grupu prati i dugi niz godina i prije službene suradnje.

Uslijedio je i četvrti album, krajem 2013. godine. LJUBAV je još jedan “worship”, live album, ovoga puta u akustičnim izvedbama. Jednostavnost i toplina ovih aranžmana donose malo drugačiju atmosferu od one na koju su naviknuli slušatelji benda. Zvuk je prilagođen uvjetima izvođenja u sakralnim objektima; kapelama i crkvama na misama, klanjanjima i drugim oblicima bogoslužja. Album sadrži trinaest popularnih, domaćih i stranih slavljeničkih pjesama.

Novi iskorak Emanuel čini potkraj 2014. kada potpisuje ugovor s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records, nakon kojeg sastav bilježi veliki napredak u ispunjavanju medijskog prostora. Krajem 2016. godine objavljaju i svoj peti album. SVAKE SLAVE DOSTOJAN je studijski “worship" album koji donosi vrlo "živu" atmosferu, pruža istinski doživljaj i prisutnost Božjeg Duha. Sadrži dvanaest vrhunskih obrada i nekoliko novijih Emanuelovih autorskih pjesama. Na ovom albumu bend postiže željeni worship zvuk, a zahvaljujući jakom produkcijskom timu probija dosadašnje granice domaće duhovne glazbe. U prvom tjednu nakon objave ovaj je album bio najprodavaniji nosač zvuka u Republici Hrvatskoj prema izvještaju Hrvatske Diskografske Udruge.

U suradnji s Croatia Recordsom u periodu od 2018. do 2022. objavljuju još tri albuma; SVE ČINIM NOVO, IME NAD SVAKIM IMENOM i HET od kojih su dva nagrađena glazbenom nagradom Porin u kategoriji najboljeg albuma Popularne duhovne glazbe.

Emanuel svojom glazbom i djelovanjem želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani.